Артро предлага вече и кардиотокография

Артро предлага вече и кардиотокография

Записът на сърдечните тонове (NST от Non-stress test) или още кардиотокография е изследване, чрез което се проследява сърдечната дейност на плода. То показва и маточните контракции с техните интервали и интензитет. Изследването е много важно, защото е показател за състоянието на бебето в утробата на майката. Чрез него стриктно се проследява напреднала бременност, което позволява редовно и качествено наблюдение на състоянието на плода, както и навременно установяване на евентуални проблеми. 

Кога се прави запис на тонове?

Обикновено след 30-та гестационна седмица от бременността към женската консултация се добавя и запис на детски сърдечни тонове. До 36-та седмица NST се прави на две седмици, а след 36-та седмица – веднъж на всеки седем дни. В случай, че жената не роди до датата на термина, проследяването на сърдечните тонове на плода се извършва всекидневно до раждането. Записите може да се правят и по-често по преценка на проследяващия бременността лекар.

Изследването е абсолютно безболезнено и безопасно както за майката, така и за бебчето, като в същото време е надежден и бърз начин за проследяване на тяхното състояние. Продължителността му е различна в зависимост от показателите, но обикновено е между 20 и 30 минути. Прави се, като на корема на бременната със специални колани се прикрепват две плочки. Едната улавя промените в честотата на пулса при плода, а другата – състоянието на маточната мускулатура. През цялото време майката, както и подготвена акушерка, чуват ударите на бебешкото сърчице.

Извършването на изследването не е по здравна каса! За повече информация позвънете на тел: 0888062500

Фетален монитор

Артро предлага вече и кардиотокография

Подходящ за оборудване на болници, клиники, медицински центрове.
8.0″ цветен LCD дисплей, с възможност за регулиране до 60°;
Звукови и светлинни аларми;
Функция за 24-часов непрекъснат запис;

Технически характеристики:
FHR Rangе: 50 BPM~240 BPM
Resolution: 1 BPM
Accuracy : ±2 BPM
TOCO range: 0~100 %
Resolution: 1 %
Nonlinear error: <±10 %

Стандартна комплектация:
Ултразвуков трансдюсер;
Токо трансдюсер;
Бутон за регистриране на движение;
Колани за фиксиране на трансдюсерите;

Сподели:

Прочетете още