BTL-6000 – Иновация във физиотерапията

BTL-6000 – Иновация във физиотерапията

Технология от последно поколение

BTL-6000 е устройство, което намира широко приложение във физикалната медицина, рехабилитацията, неврологията и ортопедията. Уредът работи с високо интензивно електромагнитно поле, което въздейства позитивно върху човешката тъкан и води до по-бързото ú възстановяване.

Медицинската техника работи с импулсно електромагнитно поле, което взаимодейства с организма и тялото на хората като предизвиква деполяризация на нервно-мускулната тъкан.

Терапията с BTL-6000 спомага за ускоряване на процеса по възстановяване – по-бързото облекчаване на болката и възвръщането на мобилността.

Контрол на болката чрез специфична честота

Терапевтичният ефект на устройството се определя от честотата и интензитетът на електромагнитното поле. В зависимост от избраните стойности, могат да се постигнат различни резултати.

Честотата е повторяемостта на импулсите и служи за разнообразието от терапевтични ефекти, а интензитетът е силата на полето и отговаря за възприемането на терапията. Тези стойности правят уреда подходящ за третиране на остри, подостри и хронични състояния, както и за моментално обезболяване на болката.

BTL-6000 – Иновация във физиотерапията

Индикации

BTL-6000 Super Inductive System във физиотерапията се използва третиране на разнообразни медицински проблеми. Устройството се използва при:

• Синдром на карпалния тунел – изтръпване на пръстите на ръцете в следствие на притискане на средния нерв на ръката;

• Дископатия;

• Синдром на замръзналото рамо – силна болка и скованост в областта на раменната става;

• Тендинг – възпаление на сухожилията;

• Спастичност – скованост или неволни спазми в мускулите;

• Мускулна атрофия;

• Фрактури;

• Мобилизация на гръбначния стълб;

• Регенериране на нервната тъкан;

• Подобрение на състоянието на междуребрените мускули.

Медицински ефекти

BTL-6000 се използва основно за облекчаване на болката, лекуване на фрактури, мобилизиране на стави, релаксация и тонизиране на мускули и намаляване на спастичността.

Уредът блокира и контролира усета за болката с различна честота и нива на интензитет при различни състояния спрямо специфичните нужди на пациентите. Ефективен е както за остри и подостри състояния, така и за третиране на хронична болка.

BTL-6000 спомага за възстановяване на функционалността на ставите чрез използване на подходящите повтарящи се импулси в областта около ставната капсула. Нивото на мускулна стимулация се избира въз основа на избраната честота на магнитното поле.

Устройството заздравява фрактурите като действа и засилва кръвообращението в засегнатата област. BTL-6000 намалява спатичността с повишаване на мускулния тонус.

Предимства и характеристики

BTL-6000 е високотехнологично решение в медицината. Уредът има с 8.4-инчов цветен екран и работи с честота до 150 Hz. Устройството е терапевтична енциклопедия, която разполага с предварително зададени протоколи и монитор на пулсацията.

BTL-6000 е лек, подвижен и удобен. Предлага комфорт и надеждност както на пациента, така и на лекаря. Апликаторът е с фокусирано магнитно поле, което предразполага за по-прецизно третиране и дълбоко проникване на електромагнитните вълни.

Сподели:

Прочетете още